In English

HemOm psykoanalysArrangemangPublikationerUtbildningForskningMedlemmarPressrumKontakt

 

Sök psykoanalys & psykoterapi

Välkomna till mottagningen för Vuxna!

Här finner du namn på psykoanalytiker som kan ta emot för psykoanalys och/eller psykoterapi.

För mer information och vägledning kan du även skicka e-postmeddelande till mottagning@psykoanalys.se eller ringa på telefon 08-20 99 20.

  

 
Annika Adebäck, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag har många års erfarenhet av psykodynamisk psykoterapi, psykoanalys, parterapi, kristerapi, konsultationer och samspelsbehandling med vuxna, par, familjer, barn och tonåringar. The work can also be done in english. Du är välkommen att kontakta mig på telefon 073-593 60 74 för att boka en tid på min mottagning på Upplandsgatan 93 i Vasastan.
Maria Angel Sahlberg, psykolog, psykoterapeut, utbildningsanalytiker, Stockholm
Sedan 2001 har jag arbetat i egen regi med psykoanalys, psykoterapi, konsultationer och handledning, enskilt och i grupp. Tidigare arbetade jag som psykolog inom vuxen psykiatriska öppenvården. Jag är bekväm både på franska och engelska. Min mottagning ligger vid Östermalmstorg, Brahegatan 20, 114 37 Stockholm.
Kontakt: 073-380 57 82.
Madeleine Bachner, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Du kan kontakta mig om du vill gå i psykoanalys, psykoterapi eller kanske några konsultationer, jag arbetar också på engelska. Jag tar gärna handledningsuppdrag eller håller föreläsningar.
Min mottagning ligger på Kungsholmen, Garvar Lundins gränd 1.

073-340 17 51 eller 08-650 74 00.
Alexandra Billinghurst, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag tar emot för psykoanalys, psykoterapi och konsultationer. Jag tar även handledningsuppdrag både individuellt och i grupp samt undervisar och föreläser i olika sammanhang. Jag har lång erfarenhet från öppenvårdspsykiatrin utöver privat mottagning sen över 20 år. I have a long experience working with psychotherapy and consultations in English.
Kammakargatan 48, 111 60 Stockholm. 08-652 56 59.
Charlotta Björklind, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag tar emot vuxna, ungdomar och barn/föräldrar i psykoanalys, psykoterapi eller kortare konsultationer. Jag arbetar även med olika former av handledning, i grupp och individuellt. Lärare på Stockholms universitet, undervisar på psykolog- och psykoterapeututbildningar samt föreläser i andra sammanhang. I speak fluent English.
Mottagning centralt på Södermalm. 073-045 70 17.
Suzanna Boman, socionom, psykoterapeut, handledare, lärare, Stockholm
Du kan ta kontakt med mig för att prata om olika svårigheter eller livsproblem. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med utforskande samtal i form av psykoanalys, psykoterapi, kristerapi eller konsultationer. Du kan också vända dig till mig för handledningsuppdrag. Min mottagning ligger centralt i Stockholm. Adressen är Rådmansgatan 9.
073-338 82 25, suzbom@gmail.com
Kajsa Brundin, psykolog, psykoterapeut, Lund
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt orienterad psykoterapi, konsultation, handledning både när det gäller psykoterapier och behandlingspersonal av olika slag, utbildningar och föreläsningar. Jag har länge varit verksam i Göteborg inom Otterhällans Institut, men är nu baserad i Lund, mottagning vid Tommy Tallbergs läkarmottagning.
www.kajsabrundin.se
. 072-733 54 49.
David Clinton, psykolog, psykoterapeut, handledare, docent, Stockholm
Jag har lång erfarenhet av arbete med psykoanalys, psykodynamisk psykoterapi och handledning av grupper och enskilda. Jag arbetar på både svenska och engelska och min mottagning ligger på Olof Palmes gata 20 A nära Hötorget.
www.psykoterapiinstitutet.com, 070-523 66 67.
 
Catharina EngströmCatharina Engström, psykolog, psykoterapeut, handledare och lärare, Stockholm

Du kan ta kontakt med mig för att få tala med en erfaren psykoanalytiker om dina livsproblem. Oavsett vad det handlar om är min utgångspunkt att ge utrymme för förutsättningslösa och utforskande samtal. Jag har arbetat många år, bland annat med beroendeproblem av olika slag. Du är också välkommen att söka handledning hos mig.
Mottagning på Tomtebogatan i Stockholm. 070-757 09 54. 

Johan
       ErikssonJohan Eriksson, fil dr, psykoterapeut, Stockholm

Jag tar emot vuxna och unga vuxna i psykoanalys och psykoanalytiskt orienterad psykoterapi. Redaktionsmedlem och ansvarig utgivare för Divan - tidskrift för psykoanalys och kultur. Undervisar vid olika psykolog- och psykoterapeututbildningar. Skriver och forskar om psykoanalys och filosofi. Mottagning på Rådmansgatan 9. 073-960 43 67.
Besök gärna min hemsida, www.psykoanalys-psykoterapi.com för mer information.

PML
       ErikssonPer Magnus Lal Eriksson, psykolog, psykoterapeut, Stockholm

Jag arbetar med psykoanalys, psykoterapi och konsultationer med vuxna, barn, ungdomar och föräldrar. Min mottagning ligger centralt belägen nära S:t Eriksplan i Stockholm i anslutning till buss, tunnelbana och pendeltåg; Tomtebogatan 6 B, 113 39 Stockholm.
Jag nås per e-post pm@akillespsykologkonsult.com eller telefon 073-914 01 23.
 

Eva-Britt FagrellEva-Britt Fagrell, socionom, psykoterapeut, handledare, aukt familjerådgivare

Du är välkommen att kontakta mig om du vill gå i psykoanalys, psykoterapi eller ha några konsulterande samtal. Jag har lång erfarenhet att möta människor i olika livskriser, med många olika problem och från olika kulturer. Jag tar emot enskilda, par och familjer samt handledningsuppdrag. Min mottagning ligger centralt i Vasataden, Stockholm.

Norrbackagatan 8, 113 41 Stockholm, 070-792 47 02.

CamillaCamilla Halvarson, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm

Du är välkommen att ta kontakt med mig om du vill gå i psykoanalys, psykoterapi eller för kortare konsultationer. Jag tar emot vuxna, unga vuxna, ungdomar, barn/föräldrar och par. Jag har även arbetat mycket med föräldrablivande och tidigt samspel spädbarn/föräldrar. Om du är intresserad av handledning i grupp eller enskilt kan du också vända dig till mig.

Mottagning centralt vid St Eriksplan. 070-974 25 82.

Annika
       Künstlicher HirdmanAnnika Hirdman Künstlicher, psykolog, psykoterapeut, barn- och ungdomspsykoanalytiker, handledare, Stockholm

Jag tar emot vuxna och ungdomar i psykoanalys och psykoterapi, men också barn och föräldrar. Är lärare och handleder i psykoterapeutiskt arbete enskilt och i grupp. Tar gärna undervisningsuppdrag och som föreläsare. Hemsida med publikationer i psykoanalys.
Min mottagning ligger nära Mariatorget. hirdman.kunstlicher@telia.com. 08-650 45 58.

SonjaSonja Härdelin, psykolog, psykoanalytiker, handledare, Stockholm
Jag har arbetat som psykolog och med psykoterapi sedan mitten av 1970-talet och min teoretiska referensram är till grunden psykodynamisk och vid behov arbetar jag med inslag av KBT i min behandling. Jag tar emot för konsultation, stöd- och kristerapi, längre och kortare terapi.
www.sonjahardelin.se. 070-483 56 64. Bredgränd 2, i Gamla stan. 
Gunnel
       JacobssonGunnel Jacobsson, psykolog, psykoterapeut, fil.dr., handledare, Stockholm
När något skaver i själen eller mönster i livet upprepas kan psykoterapi vara ett alternativ. Jag har mångårig erfarenhet av att arbeta med människor som önskar någon professionell att vrida och vända på saker med. I ett första steg ses vi tre gånger för att ta ställning till om jag är rätt person att hjälpa dig!
Mottagning Karlavägen 40, Stadion t-bana. 08-665 00 03.
Sara Janowski, läkare, psykoterapeut, Stockholm
Jag har lång erfarenhet av arbete med psykoterapi och psykoanalys. Ofta handlar det om att hjälpa människor med utmattningsdepressioner, trauman, kriser eller relationsproblem. Jag har också jobbat mycket med korttidsterapier för arbetsrelaterade problem.
Jag har en privat mottagning invid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm.
Du når mig på 070-371 05 00.
Anna
       KrantzAnna Krantz, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag tar emot vuxna i psykoanalys och psykoanalytisk psykoterapi.
Även terapi på engelska och franska.
Gå gärna in på min hemsida för kontaktuppgifter och mer information.

www.psykoanalytiker.com.
 

Pirjo Lantz, psykolog, handledare, Solna
Efter några inledande samtal kan du bestämma om du vill gå i psykoterapi eller psykoanalys hos mig. Jag har gedigen erfarenhet av psykoanalytiskt arbete med barn, tonåringar och vuxna med olika livsproblem och symtom. Jag erbjuder också handledning till blivande och erfarna psykoterapeuter. Puhun myös suomea.

Min mottagning ligger centralt i Gamla Råsunda, Solna. 070-491 58 15.

Inga-Lill Lindström, psykolog, psykoterapeut, Göteborg
Verksam med psykoanalys,  psykoterapi och handledning.

Privatpraktiserande sedan mitten av 1990-talet.

Mottagning Vasaplatsen 2, Göteborg.

www.ingalilllindstrom.com, 070-730 07 61.

 

Ewa Raj, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt orienterad psykoterapi, kristerapi och konsultation. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med vuxna och unga vuxna. Jag arbetar även på polska och engelska.
Min mottagning ligger nära Mariatorget, Krukmakargatan 5.

070-776 98 82.
Jurgen Reeder, psykolog, psykoterapeut, docent, Malmö
Jag arbetar med psykoanalytiskt orienterad psykoterapi samt konsultationer med vuxna. Jag har varit verksam i egen regi sedan 1979 och har skrivit flera böcker och artiklar om psykoanalys. Min mottagning ligger centralt i Malmö.
Telefontid tisdagar 08.35–08.50: 076-850 02 47 (även sms).
 
Annie Sagrén, läkare, Stockholm
Jag är läkare och tar också emot patienter i psykoterapi och psykoanalys. Du kan söka för ångest, depression, livskris, sömnstörningar eller något som inte fungerar i livet. Vi går tillsammans igenom behov och vilken behandling som passar.

Mottagningen ligger nära Sankt Eriksplan på Birkagatan 32. 070-636 76 88.

Björn Sahlberg, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag har arbetat med psykoanalys och psykoterapi i 15 år. Är leg psykolog. Handleder på flera psykiatriska mottagningar. Tar emot vuxna och unga vuxna. Även lång erfarenhet som organisationskonsult.
Mottagning på Götgatan nära Slussen.
Kontakt: 070-483 38 49.
Björn Salomonsson, läkare, psykoterapeut, forskare, docent, Stockholm
Jag arbetar med fokus på vuxna samt föräldrar och spädbarn (till exempel vid förlossningsdepression). Med vuxna arbetar jag gärna i längre, utforskande behandlingar.
Med föräldrar och spädbarn arbetar jag ofta i kortare kontakter.
Läs gärna mer på min hemsida
www.bjornsalomonsson.se.
070-585 49 29.
Yvonne Sand, skötare, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag arbetar med psykoterapi och psykoanalys. Jag tar även emot för konsultationer och krissamtal. Därutöver även handledningsuppdrag.
Mottagningen är belägen på Södermalm. Välkommen att ta kontakt!

Timmermansgatan 17, Stockholm. 073-685 32 50.
 
Jakob Staberg, psykoterapeut, Stockholm
Jag har många års erfarenhet av psykodynamisk terapi och psykoanalys med vuxna och unga vuxna som privatpraktiserande terapeut och psykoanalytiker. Jag strävar mot ett öppet lyssnande och vill i den terapeutiska situationen skapa en möjlighet för dig att reflektera och förstå mer om dig själv. Ibland kan även en kortare kontakt vara givande.
Östgötagatan 66 116 62, Stockholm. 073-655 32 03.
Kjell Weman, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag är en erfaren psykolog och psykoanalytiker som arbetat med olika typer av behandling i många år. Jag arbetar med psykoanalys, psykoterapi och parterapi/familjerådgivning och även med ungdomar, barn och deras föräldrar. Jag handleder inom psykoterapiutbildningar och i arbetslag. Jag erbjuder till en början tre förutsättningslösa samtal.
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm, Tel: 070-932 87 75, kjell.weman@gmail.com.
Andrzej Werbart, psykolog, psykoterapeut, professor i klinisk psykologi, Stockholm
Jag har lång erfarenhet av psykoanalys och psykoanalytisk psykoterapi med vuxna, tonåringar och barn samt konsultationer, handledning och undervisning. Jag har publicerat en mängd arbeten om psykoanalys och psykoterapiforskning, bland annat om förändringsprocesser.
Mottagning centralt på Södermalm. Yrkespresentation SU. 08-668 58 78.
 
Maria
       YassaMaria Yassa, psykolog, psykoterapeut, Stockholm

Jag har arbetat med psykoanalys och psykoterapi i 15 år, och som psykolog inom psykiatrin. Jag erbjuder psykodynamisk psykoterapi, psykoanalys, konsultationer och krissamtal, med vuxna och ungdomar. Jag tar även emot handledningsuppdrag. Jag har skrivit en del texter i facktidskrifter och och i Divan. I speak fluent English. Je parle Français couramment.

Rödabergsgatan 8, nb (T-bana S:t Eriksplan). 08-33 72 71. 

Gloria
       ZeligmanGloria Zeligman, psykolog, psykoterapeut, barn- och ungdomspsykoterapeut

Jag har lång erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete med vuxna, tonåringar och barn med olika problematik. Erbjuder psykoanalys, psykoterapi, konsultation och föräldrarådgivning. Tar emot alla åldrar, även barn. Neuropsykiatrisk diagnos behöver inte vara ett hinder. Psykoterapimottagning: Folkungagatan 79, Södermalm, Stockholm.
 www.psykoanalytikerna.se. 08-640 10 35.

Christel ÖstfeltChristel Östfelt, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt inriktad psykoterapi, konsultationer och handledning i psykoterapi. Jag har under många år varit verksam inom BUP och Vuxenpsykiatrin, men de senaste tio åren i privat mottagning. Jag har lång erfarenhet av att möta människor i olika åldrar och från olika kulturer med många olika slags problem.
Södermalm. www.psykoanalytikerna.se. 070-241 95 94.
 

 

 

 

Medlem:

Vill du också annonsera här?

Kontakta kansliet eller direkt:

magnus@psykoanalys.se

 

FAKTARUTA

Alla som annonserar här är psykoanalytiker och medlemmar i Svenska psykoanalytiska föreningen (Spaf) och i International Psychoanalytical Association (IPA).

Titlarna psykolog och psykoterapeut omfattas av lagstadgat titelskydd, och får bara användas av legitimerade psykologer, respektive legitimerade psykoterapeuter.

  = handikappvänlig mottagning.
 

 

Monica Andersson, psykolog, psykoterapeut
Brahegatan 20 nb, 114 37 Stockholm
070-738 11 29.

Anders Almegård, socionom, psykoterapeut
Garvar Lundins gränd 1, 112 20 Stockholm
070-842 64 69.

Lenore Arnberg, fil dr, psykoterapeut
Surbrunnsgatan 5 nb, 114 27 Stockholm
08-437 639 40.

Charlotte Benér Graff, psykolog, psykoterapeut
Österportsgatan 4 A, 211 28 Malmö
070-826 14 23.

Anders Bengtsson, psykolog, psykoterapeut
Norrbackagatan 8, 4 tr, 113 41 Stockholm
08-560 419 99.

Cecilia Berge, psykolog, psykoterapeut
Mariatorget 1 A, 4 tr, 118 48 Stockholm
070-328 05 19.

Antonio Bértolo, fil lic, psykoterapeut,
handledare. Rörstrandsgatan 50,
113 40 Stockholm
073-382 23 25.

Lotta Bohlin, socionom, psykoterapeut
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm (+Gävle)
070-618 25 15.

Leslie Defte, psykolog, även franska,
Styrmansgatan 52, 114 60 Stockholm,
076-083 38 36

Nadine Edberg, psykolog, psykoterapeut,
Norrbackagatan 8, 113 41 Stockholm,
070-286 26 46.

Gunnel Friberg, psykolog, psykoterapeut
Maria Prästgårdsgata 24, 118 52 Stockholm
08–643 51 62, 076-336 33 87.

Anna Fröberg, psykolog, psykoterapeut
Mariatorget 1A uppg 2, 4 tr, 118 48 Stockholm
070-283 53 87.

Eva Gordon, psykolog, psykoterapeut, Rödabergsgatan 8 nb, 113 33 Stockholm
08-34 80 28, e-post.

David Gustafsson, psykolog, psykoterapeut
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm
08-545 930 30.

Lisbeth Hellberg, psykolog, psykoterapeut
Katarinavägen 19, 184 51 Österskär
08-540 614 56.

Hans Karlsson, psykolog, psykoterapeut
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm
08-458 90 47.

Ewa Kramarz, psykolog
Styrmansgatan 52, 114 60 Stockholm
073-022 32 03.

Maria Kruse, psykolog psykoterapeut
S:t Eriksgatan 48, 112 34 Stockholm
070-770 64 23.

Lena Kågerman, psykolog, psykoterapeut
Illerstigen 32, 170 71 Solna
08-85 77 19.

Henrik Lennartsson, socionom, psykoterapeut
Södermannagatan 5, 116 23 Stockholm
070-486 95 93

Ulf Lindbärg, psykolog, psykoterapeut
Mariatorget 1 A, 118 48 Stockholm
070-822 41 89.

Daniela Montelatici Prawitz, psykolog, psykoterapeut
Engelbrektsgatan 4, 114 32 Stockholm
08-662 62 12.

Kina Nygren, psykolog, psykoterapeut
Rundelsgränd 2 A, 753 12 Uppsala
018-10 86 20

Gunilla Sallander, psykolog, psykoterapeut
Nytorgsgatan 11 B, 116 22 Stockholm
070-813 64 08

Gullvi Sandin, psykolog, psykoterapeut
Astrikergatan 17, 115 57 Stockholm
073-589 11 22.

Lennart Svedhem, leg läk, psykoterapeut
Alsnögatan 41, 116 41 Stockholm
08-23 95 25.

David Titelman, docent, psykolog, psykoterapeut
Rödabergsgatan 11, 113 33 Stockholm
070-745 36 68.

 

 

Copyright © Spaf 2019-09-18

webmaster

 

 

Svenska psykoanalytiska föreningen    Västerlånggatan 60    111 29 Stockholm     08-411 54 57    www.psykoanalys.se    info@psykoanalys.se