In English

HemOm psykoanalysArrangemangPublikationerUtbildningForskningMedlemmarPressrumKontakt

 

Analysera mera ... | Film & samtal på Zita, Reflexen och Bio Rio

Film ur ett psykoanalytiskt perspektiv – våren 2018

Svenska psykoanalytiska föreningen samarbetar med biograferna Zita, Reflexen och Bio Rio med att efter filmvisningen hålla en inledning till ett samtal med publiken. Det kommer att ske i anslutning till att någon ny film tagits upp på repertoaren.

Vad väcks psykologiskt till liv i oss när vi ser filmen, får oss att reagera och ta olika ställning… Kan vi tillsammans förstå mer om vad vi just varit med om?

Alla intresserade är välkomna.

  Filmfrukost söndag 14 oktober kl 10:30

Filmfrukost! På Bio Rio söndag 14 oktober kl 10:30 visas ”Goliat
Regi: Peter Grönlund
Efterföljande samtal med Henrik Lennartsson, moderator: Margaretha Wiström.

”Goliat är en historia om Sverige idag, skildrat genom en kriminell familj och mot en fond av nedlagda industrier, ökade samhällsklyftor och hårdnat politiskt klimat. Filmen skildrar ett far- och sonförhållande i en socialt utsatt, kriminell familj. Försäkringskassan drar åt snaran och stryper sjukpenningen. De sociala myndigheterna hotar att ta barnen. Så här lever man utanför radarn, misstron har rotat sig på bygden. När man inte längre kan tillgodogöra sig samhällets resurser får familj och släkt en alltmer central betydelse, vilket är en grundläggande princip i Goliat. Familjen Henebro är ett symptom på ett förändrat samhällsklimat, ett uttryck för det Sverige vi nu ser växa fram. Världen i Goliat består av fejder som gått i arv, maktlöshet och statsförakt; en klaustrofobisk värld av laglöshet med bristande polisiär insyn, inramad av ett kargt och ödsligt landskap.”
- Peter Grönlund

Biljetter bokas genom Biografen Bio Rio: www.biorio.se

  Tisdag 23 oktober kl 18:30

Tisdag 23 oktober kl 18:30 visas ”Gräns
Regi: Ali Abbasis
Efter filmen samtal med Gunilla Sallander och Anders Berge.

I denna märkliga fusion av drama och fantasy möter vi gränspolisen Tina (Eva Melander), som på grund av sitt annorlunda utseende har levt ett liv i utanförskap. Hon har dock en unik talang, att dofta till sig människors känslor. Att med en sniff kunna läsa av människors skam och nervositet gör henne fenomenal på sitt arbete då hon direkt vet när någon bär med sig något förbjudet.

En dag möter hon en mystisk man med liknande utseende och egenskaper. En relation mellan dem växer fram och Tina börjar snart gräva i frågan om vem hon egentligen är. Men vägen till vetskap är både skrämmande och krokig.

Biljetter bokas genom Biografen Zita, www.zita.se

 

Varmt välkomna!
Filmgruppen

 

 

Bio Rio: www.biorio.se   Biografen Zita: www.zita.se   Biograf Reflexen i Kärrtorp

 


 

Tillbaka till arrangemang

 

 

 

 

Copyright © Spaf 2018-10-09

webmaster

 

 

Svenska psykoanalytiska föreningen    Västerlånggatan 60    111 29 Stockholm    08-10 80 95    www.psykoanalys.se    info@psykoanalys.se