In English

HemOm psykoanalysArrangemangPublikationerUtbildningForskningMedlemmarPressrumKontakt

 

Analysera mera ... | Film & samtal på Zita, Reflexen och Bio Rio

Film ur ett psykoanalytiskt perspektiv – våren 2017

Svenska psykoanalytiska föreningen samarbetar med biograferna Zita, Reflexen och Bio Rio med att efter filmvisningen hålla en inledning till ett samtal med publiken. Det kommer att ske i anslutning till att någon ny film tagits upp på repertoaren.

Vad väcks psykologiskt till liv i oss när vi ser filmen, får oss att reagera och ta olika ställning… Kan vi tillsammans förstå mer om vad vi just varit med om?

Alla intresserade är välkomna.

  Måndag 6 mars kl 18:00

Måndag 6 mars kl 18:00, visas ”ELLE
Regi: Paul Verhoeven
Efter filmen samtal med Elisabeth Wolgers, moderator: Viviane Janson.

Ljudet från en överfallsvåldtäkt öppnar filmen, till en svart duk utan bild. När bilden kommer på häver sig en svartklädd, maskerad man upp från en skir kvinna som ligger utfläkt på ett parkettgolv bland krossat glas och blodfläckar. Hon är sinnebilden av ett våldtäktsoffer. Och han av våldtäktsmannen.

Den våldtagna företagsledaren Michèle (Isabelle Huppert) slänger klänningen i soptunnan, lägger sig i badet, ser avmätt på när blodet flyter upp i badskummet och ringer sedan och beställer sushi. Och där var det slut på allt som kan kallas förutsägbart med Elle.

Elle är en rape and revenge-film, i några minuter, som sedan övergår i en whodunnit-deckare och erotisk thriller, för att förvandlas till ett von trierskt drama. Samtidigt groteskt, komiskt och skrämmande med den hycklande franska borgarklassen som föremål för skärskådan, i all sin avskyvärdhet och älskvärdhet.

Biljetter köpes på Biograf Reflexen/ Kärrtorp

Varmt välkomna!
Filmgruppen

 

 

Bio Rio: www.biorio.se   Biografen Zita: www.zita.se   Biograf Reflexen i Kärrtorp

 


 

Tillbaka till arrangemang

 

 

 

 

Copyright © Spaf 2017-02-21

webmaster

 

 

Svenska psykoanalytiska föreningen    Västerlånggatan 60    111 29 Stockholm     08-411 54 57    www.psykoanalys.se    info@psykoanalys.se